Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Καταλήψεις-Το μείζον πρόβλημα όλων των σχολείων

 Βρισκόμαστε στο 2016 , στην Ελλάδα της κρίσης και της αριστεράς . Βρισκόμαστε στο μέρος, όπου τα πάντα έχουν διαλυθεί από τους Συριζαίους . Μαζί με το προσφυγικό/μεταναστευτικό έχει οξυνθεί και το οικονομικό ζήτημα με τα χρέη της Ελλάδος . Πώς όλα αυτά τα προβλήματα να μην επηρεάσουν τον τομέα της παιδείας και της εκπαίδευσης ; ΠΩΣ ;
 Εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζονται προβλήματα στον κλάδο της παιδείας .Περάσαμε και από πολέμους...Μην το ξεχνάμε αυτό !Και εφόσον οξύνεται και το μείζον θέμα της παιδείας, αυξάνονται και τα αιτήματα των μαθητών στα σχολεία . Όμως , ένα κράτος κατεστραμμένο πώς θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ΟΛΩΝ των σχολείων ; Ναι σίγουρα κάποια θέματα θα λυθούν αλλά μέχρι εκεί . Και τώρα τι γίνεται ; Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου , επειδή δεν βρίσκουν ανταπόκριση από το Υπουργείο, κάνουν καταλήψεις ! Τα παιδιά καταλαμβάνουν τον δημόσιο χώρο και έτσι δεν γίνονται τα μαθήματα !
 Έχω σκεφτεί πολύ για αυτό το θέμα . Και ήταν κάτι που με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Καταρχάς,την πρώτη φορά που ήμουν μπροστά σε κατάληψη εστίασα στους καταληψίες.Φορούσαν κάτι μαύρες κουκούλες και είχαν κρεμάσει ένα πανό , που έγραφε ΚΑΤΑΛΗΨΗ . Οι καταληψίες φώναζαν συνθήματα για την παιδεία . Άρχιζα να νιώθω άσχημα για αυτό που συνέβαινε . Είπα από μέσα μου : Γιατί να γίνεται αυτό ; Πρέπει να χάνουμε μαθήματα και τις ώρες διδασκαλίας απλά για κάποια βλακώδη αιτήματα ; Και έπειτα σκέφτηκα με τα παιδία τι κάνουν μέσα ! Πρέπει να ξέρετε πως το σχολείο γίνεται ζούγκλα . Οι αριστεροί , μπαχαλάκιδες , καταληψίες σπάνε υπολογιστές και  κλέβουν χρήματα από το ταμείο του σχολείου . Μπαίνουν με βιαίο τρόπο στις αίθουσες και κάνουν πάρα πολλές ζημιές . Από αυτό μάλιστα φαίνεται το επίπεδό τους . Αυτοί οι ανεγκέφαλοι ταραξίες καταστρέφουν την δημόσια περιουσία , σπάνε κλειδαριές και λουκέτα .........Το τελευταίο ,όμως, που σκέφτηκα ήταν το εξής . Αναρωτήθηκα : Γιατί θέλοντας να διεκδικήσουν ορισμένα πράγματα , πρέπει να στερούν τα δικαιώματα μας ; Το δικαίωμα στη γνώση, στην μόρφωση και στην εκπαίδευση; Είναι σωστό ; Όχι βέβαια .
 Για αυτό είμαι κατά των καταλήψεων ! Αφού ο Θεός μας έδωσε στόμα και μπορούμε να μιλάμε  και έτσι να λύνονται τα προβλήματά μας , τότε σε τι χρειάζονται οι καταλήψεις ; Αυτή είναι η άποψή μου . Η άποψη της λογικής !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου